IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кафето ефективно облекчава торбичките под очите

4 октомври 2017 12 00

Нужно е кафе и топла вода

Снимка: Istock

Снимка: Istock

След нощ, лишена от адекватен сън, не е изненада да установим, че лицето е подуто и имаме торбички под очите. В това състояние обикновено изглеждаме безжизнени и дори състарени.

Не бива обаче да се отчайваме, тъй като специално за тези случаи има изпитан трик с кафе, който бързо може да „съживи“ кожата.

Кафето има много приложения, включително изостря ума ни и помага за загубата на тегло. А ако се използва правилно, може да подпомогне и растежа на косата.

Козметичните употреби на кафето обаче не свършват с това. Оказва се, че можем да се справим и с подпухналите очи.

Списанията за красота препоръчват използването на чаени торбички за подпухнали и уморени очи. Години наред кофеиновите напитки се използват, за да се отървем от торбичките под очите и подутото лице.

Идеята обаче е не да се пият, а да се прилагат върху очите за известно време. Кофеинът има свойството да отпуска кръвоносните съдове. Не е изненадващо, че на пазара има много кремове за очи, обогатени с кофеин.

За да премахнете торбичките под очите, всичко, от което се нуждаете, е чаена лъжичка смляно кафе и две супени лъжици гореща вода. Те се смесват, докато образуват паста. След това тя просто се нанася под очите и се оставя за 10-15 минути.

Тъй като получената смес е на гранули, трябва да се избягва триенето около очите. Причината е, че има риск нежната кожа в тази област да се нарани.

Очите ще се отпуснат след няколко минути и кожата ще бъде освежена.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари