IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко често всъщност трябва да се къпем?

5 октомври 2017 10 40

Доста по-рядко, отколкото вероятно си мислим

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Тайната на вечната младост е разкрита. Или поне в случай че вярваме на това, което Вивиан Уестууд споделя по въпроса. 76-годишната ексцентрична модна дизайнерка разкри, че нейният трик за младежки вид е като се къпе само веднъж седмично.

Това обаче не изглежда като решение, освен ако не започнем да миришем толкова неприятно, че никой да не иска да доближи до нас, за да може да види бръчките по лицето ни.

Бившата икона на пънка обяснява, че сутрин замива набързо областите, които са най-склонни към изпотяване и излиза. Допълва, че в случаите, когато влиза във ваната, обикновено е във вече използваната от партньора ѝ Анреас вода.

Оказва се, че според науката в действията на Вивиан може и да има смисъл. Много честото къпане може да доведе до повече вреди, отколкото ползи, тъй като може да отмие естествените мазнини от тялото. Те са необходими, за да предпазят кожните клетки.

Това може да направи човек по-податлив към суха и лющеща се кожа, а в някои екстремни случаи може да се стигне до развитието на екзема и други кожни заболявания.

Американските изследователи са на мнението на Вивиан. Според тях трябва да се къпем веднъж-два пъти седмично, като в останалото време е достатъчно да поддържаме чисти областите на тялото, които се запотяват и отделят неприятна миризма.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари