IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Историята продължава... с Dior J'Adore L'Or

18 октомври 2017 07 20

Емблематичен и модернизиран аромат

Снимка: Dior

Снимка: Dior

Знаете, че има парфюми, толкова емблематични за създателя си, че не търпят промени и остават вечни във времето.

Такъв е случаят с един от нашите най-любими аромати на Dior – J'Adore L'Or. Новото попълнение към иконичния аромат е създадено от Франсоа Демаши през 2010 г. Жасмин Грандифлорум от Грас, майска роза, таитянска ванилия, иланг-иланг и бяла тубероза се комбинират всяка със своята нотка, за да вдъхнат модерен дух на аромата. Разбира се, задължителен акцент е комбинацията с бляскаво злато по амфората на флакона. Дългата шия и нейните извивки са подчертани от нова огърлица, създадена чрез процес на гравиране.

„J’ADORE L’OR е аромат на крайности. Флоралните му абсолю нотки са изключителни и е интензивно концентриран. Ориенталският му характер има присъствие, моментално разпознаваем е и е богато нюансиран, един завършен и изразителен букет. Чувствеността му е като картина, изцяло посветена на красотата на цветята.“ – Франсоа Демаши, Dior парфюмерист-творец.

Флаконът

Амфората на J'Adore е създадена с идеята да привлича погледа, наподобяваща бижу. Днес от Dior поемат задачата да украсят новия аромат със злато, виещо се по дължината. Новата „огърлица“ е променена с прецизно гравиране, златни рингове и фини вълни. Прецизното гравиране е отнело повече от 5 години, за да се постигне финият резултат.

Ароматът

Жасмин от Грас – Този вид жасмин расте в градините на Domaine de Manon, ексклузивен партньор само за аромати Dior. Това е едно от най-изискващите и трудни за отглеждане цветя. Всяко прибиране на реколтата е истинско предизвикателство, а слънчеви лета с редки бури, меки зими и никакви градушки са задължителни, споделя Карол Бианкалана. Брането е от края на юли, между 6 и 10 часа сутринта и трае 100 дни. Точно 3 часа са необходими за един килограм свежи цветя.

Майска роза – Цветето разцъфва през месец май – медено, нежно, пищно и леко пиперено. Фасетите в J'Adore L'Or от Жасмин от Грас и майска роза създават истинска флорална мрежа. Розите на Domaine de Manon – Карол Бианкалата пази цялата си реколта за J'Adore L'Or. Брани всеки ден от май до юни, цветята трябва да бъдат транспортирани незабавно на специалистите, които ги трансформират в абсолю, иначе започват да се изтощават и да губят аромата си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари