IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къде най-често бъркаме при изправянето на косата?

18 октомври 2017 10 00

Сушите я в грешната посока

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Изправянето на къдравата коса може да изисква доста усилия, включващи сешоар и преса за коса.

Но докато може да смятате, че сте професионалист в оформянето на косата си, според експертите по красота има риск да направите няколко грешки по време на процеса.

Ето някои от тези, които най-често допускаме.

Не изплаквате добре балсама

Ако се появи пушек, когато допрете пресата до косата си, вероятната причина за това е недобре отмитият балсам. Така че обърнете повече внимание на изплакването на косата, преди да излезете от банята.

По време на изправянето обработвате големи кичури

Докато големите кичури може да изглеждат идеални за спестяване на време, работата с по-малки ще гарантира, че косата е суха от корените до краищата. Така резултатът ще бъде безупречен.

Сушите косата в грешната посока

Често срещана грешка е изсушаването в неправилна посока. В долната част и отстрани косата следва да се изсушава с движение по посока надолу, а в най-горната ѝ част – нагоре и назад.

Пропускате гребена

След изправянето с пресата за коса, винаги трябва да се използва и гребен, за да се дооформи прическата.

Използвате прекалено много продукти

Употребата на много голямо количество серум или друг продукт може да направи косата мазна. За здравословен лъскав блясък, леко впръскайте от любимия си серум за блясък на няколко сантиметра от косата.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари