IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се грижим за суха коса?

23 октомври 2017 13 20

Съвети за мека и красива грива

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Има сезони, в които косата ви е мека и блестяща, но има и периоди, в които е суха и груба при допир.

Октомври бележи началото на тежки месеци за прическата, тъй като това е времето, в което влажността се превръща в основен проблем заради ниските температури и неблагоприятни атмосферни условия.

За да преминете без последици през този период, представяме как да се грижите за сухата коса.

1. Използвайте кокосово масло

За тези, които имат навика да ползват масла за коса, идеалното време е да преминете към кокосово такова. Освен че ще поддържа косата мека, то ще задържи влагата в косъма и ще защити скалпа.

2. Кисело мляко

Ако сте решили да се подлагате на някоя скъпа терапия за коса, изчакайте и се обърнете към една страхотна съставка, която имате в кухнята. Започнете да използвате киселото мляко и ще забележите резултати още два дни след това – по-мека и гладка коса.

3. Студено прясно мляко

За всички, които се чудят как да постигнат здрава и красива коса – изплаквайте я веднъж седмично със студено прясно мляко. По този начин ще постигнете желаната мекота, а стърчащите косъмчета ще останат в миналото.

4. Детски шампоан

Оставете настрана шампоана за коса, който използвате и го заменете с детски такъв. Известно е, че продуктите за деца са с много по-щадящи съставки, което можете да използвате като свой плюс в грижата за прическата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари