IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четките за грим – коя за какво е?

28 октомври 2017 12 00

Как да ги използваме правилно?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Сенки за очи, очна линия, фон дьо тен, коректор, червило, пудра, руж... козметичните продукти са изключително разнообразни както по вид, така и по формула.

Течните имат едно нанасяне, прахообразните – друго. В стремежа си да постигнем перфектна визия често се оказваме пред голямата дилема как да нанесем перфектния продукт.

Тук на помощ ни идват четките за грим, които са точно толкова много на брой, колкото и продуктите, за които са предназначени.

По този случай сега ще обърнем внимание на четките и коя за какво се използва.

1. Най-голямата четка

Най-голямата четка в грима се използва за равномерното нанасяне на фон дьо тен. Същата като размер можете да използвате и за пудра, която да завърши цялостната ви визия.

2. Плоска овална четка

Малката и плоска овална четка е идеалното средство да нанесем коректор върху проблемните места. Ако имате пъпчица, зачервяване или каквото и да е друго несъвършенство – прикрийте го прецизно с тази четка.

3. Овална четка

По-пухкавата овална четка е идеална за сенките за очи. Освен да ги нанесете, с тази четка можете и да ги преливате успешно, ако са в няколко цвята – изпълнението на така наречената техника блендване.

4. Тънка и плоска четка

С тънката и плоска четка можете да нанасяте прецизно очна линия без да се притеснявате от риск от „изтичане“. По този начин контролирате изцяло процеса и можете да постигнете желаното „котешко око“.

5. Голяма четка

Втората по големина четка за грим е чудесна за нанасяне на озаряващ продукт. Той обхваща сравнително големи части от лицето, но все пак изисква определена прецизност.

6. Асиметрична плоска четка

Малката четка със скъсен край е чудесен начин да оформим веждите. Прецизното запълване на неравности и „дупки“ от косъмчета със сенки за вежди е чудесен начин да изглеждаме перфектно само с едно нанасяне.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари