IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 трика да изчистите грима с естествени съставки

3 ноември 2017 11 40

Те са особено полезни за чувствителната кожа

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Чувствителната кожа изисква малко повече усилия по отношение на грижите за нея. Важно е да използвате продукти, които са подходящи за този тип кожа и не крият риск от развитие на акне, дразнене и други кожни проблеми. 

Няма нищо, което да замести естествените съставки. Отстраняването на грима с помощта на почистващи продукти, съдържащи химически съставки, изсушава и дразни кожата. Можем обаче да си направим почистващо средство и у дома, използвайки естествени съставки. Ето 4 лесни начина.

1. Почистване с масло

Смесете зехтин с кокосово масло, към които добавете какъвто и да е друг продукт за почистване, подходящ за кожата на лицето ви. 

Получената смес се накисва в памук, с който се почиства кожата. Можете да държите буркана в хладилника и по този начин ще получите и охлаждащ ефект, докато отстранявате грима.

2. Сода бикарбонат и мед

Смесете содата с мед и малко вода и разбъркайте, докато се получи паста. Потопете памук или чиста кърпа в получената смес и почистете грима. 


3. Пара

Ако имате достатъчно време на разположение, използвайте пара, за да премахнете грима от кожата си. Тя е ефективна и при почистването на порите, освен това има и много други предимства.

Все пак не бива да се прекалява с излагането на пара, тъй като това крие риск от разширени пори.

4. Масло от шеа

Разтопеното масло от шеа може да бъде отлично почистващо средство за грим. Освен че отстранява замърсяванията по лицето, това масло хидратира кожата. 

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари