IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как кожата да остане мека и красива в студените дни?

9 ноември 2017 11 20

Трябва да ѝ обърнете по-специално внимание

Снимка: Itock

Снимка: Itock

Грижата за кожата в студените дни е много важна и изисква специално внимание. Трябва да се уверите, че се грижите не само за лицето, но и за тялото си.

Студът може да изсуши кожата във всичките му части, включително лицето, крайниците, гърба, ръцете, стомаха, устните, стъпалата и дланите.

Затова трябва да инвестирате малко повече време и грижи, особено през зимата, за да поглезите тялото си. В студените и зимни месеци липсата на влажност във въздуха отнема влагата от кожата. Горещата вода, с която мнозина се къпят, допълнително изсушава.

Областите, които са засегнати в много голяма степен, са краката, ръцете, коленете и лактите. Те се нуждаят от специални грижи през този период от годината.

Предлагаме няколко съвета, с които може да имате мека, гладка и подхранена кожа.

- Преди да влезете в банята, нанесете масло върху тялото и го втрийте в кожата. Сусамово масло или зехтинът са добър избор. Можете да използвате и растително масло. Загрейте маслото преди употреба.

- Ще се нуждаете от гъба луфа или по-груба кърпа, за да ексфолирате тялото. Това помага за изглаждане на грубата кожа и подобрява кръвообращението към най-горния ѝ слой. Така тя остава блестяща. Ексфолирането е особено полезно за областите, където кожата е склонна към загрубяване, като коленете и лактите.

- Ако лактите и коленете ви са тъмни, разтрийте ги с един лимон, разрязан на две, преди да влезете в банята.

- Ако кожата ви е силно чувствителна, избягвайте употребата на сапун.

- Една шепа мляко на прах може да помогне за подхранване на сухата кожа.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари