Дали трябва да се подложите на химически пилинг е въпрос, който е добре първо да се обсъди с дерматолог. Но ако вече сте решили да опитате да освежите кожата и да ѝ придадете блясък, както процедурата обещава, зимата вероятно е най-подходящото време за това.

Според специалисти козметичните процедури като пилинг на кожата и тези, които включват лазер, е препоръчително да бъдат извършвани през зимата, тъй като в този период кожата в най-малка степен е изложена на слънцето, потенето също е по-малко.

Не че през зимата няма да сте изложени на слънчевите лъчи, но тогава денят е по-кратък и прекарвате повече време на закрито.

Ако обаче работата ви изисква да сте на открито, вероятно ще трябва да си вземете няколко почивни дни, тъй като ефектът върху кожата започва три дни след първата сесия и може да продължи до седмица. Излагането на слънце през това време може да доведе до промени в цвета на кожата и хиперпигментация.

Още по темата

В студените дни, когато времето е ветровито и слънцето е скрито зад облаците, увреждането е в по-малка степен. Все пак, не забравяйте да вземете предпазни мерки като задължително нанасяте слънцезащитни продукти, тъй като слънчевите лъчи през зимата не са безобидни, независимо че излагането е по-малко.

Ако сте избрали процедура за химически пилинг, имайте предвид, че целият курс на „лечение“ ще бъде разпределен в рамките на няколко месеца, в които ще се извършат от четири до шест сесии.