IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няколко сигурни начина да хидратирате кожата си отвътре

13 ноември 2017 10 20

Хидратиращите продукти са важни, но...

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Зимата е най-тежкият период за кожата, тъй като я изсушава и тя губи своята жизненост. Разбира се, в тези моменти на помощ идват хидратиращите продукти, но независимо какво нанасяте върху лицето си, няма как да подхраните и подмладите кожата си отвътре.

А това е особено важен фактор, който не бива да пренебрегвате, за да се радвате на здрава и еластична кожа.

Предлагаме няколко съвета, с които можете да запазите кожата хидратирана през зимата.

- Пийте най-малко 12 – 14 чаши вода през целия ден. Това ще помогне да изчистите токсините от организма и да поддържате клетките достатъчно хидратирани.

- Включете много сочни плодове и зеленчуци в хранителния си режим, като наблегнете на сезонните продукти, които овлажняват кожата и набавят на организма правилните антиоксиданти. Всичко това помага да запазите кожата си блестяща и здрава.

- Пийте сокове, които са с високо съдържание на вода, като кокосова вода, айрян, лимонена вода, тъй като приемът на течности помага на кожата да запази етеричните масла и действа като естествена защита срещу изсушаването.

- Също така похапването на орехи и ленено семе може да бъде от полза, тъй като те съдържат ценни хранителни вещества, които подхранват целия организъм, включително и кожата.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари