IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Когато пъпката не се появява на повърхността – 3 съвета

14 ноември 2017 08 40

Хитринките, които да приложите

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Пъпките под повърхността на кожата, особено когато са на брадичката или отстрани на носа, могат да бъдат освен много досадни, и доста болезнени.

Щом пъпката се появи, това може да облекчи болката, както и дразненето на кожата. Когато отнеме много дълго време пъпката да се появи, може да опитате няколко трика, за да ускорите този процес.

1. Чаена торбичка

Най-доброто нещо, което трябва да направите, е просто да наложите топла торбичка от чай. Тя не само помага на пъпката да стигне до повърхността, но съдържанието на танини, особено в черния чай, могат да намалят възпалението и зачервяването.

2. Нанесете хидрокортизонен крем

Друго нещо, което можете да направите, е да нанесете хидрокортизон крем в засегнатата област и след това да я покриете с лента. Това може да помогне за намаляване на възпалението и да спомогне процеса на „избиване“ на пъпката.

3. Изстискайте пъпката с марля

Когато пъпката се покаже на повърхността на кожата и трябва да я изстискате, все пак има правилен начин за това.

Обвийте марлята около пръстите си и стиснете пъпката така, че бактериите и гнойта да излязат навън, а не да влязат навътре в кожата.

След като сте изстискали пъпката, се уверете, че не докосвате областта и я третирате с антибактериален крем.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари