IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 естествени съставки, които да държите далеч от кожата

15 ноември 2017 09 00

Те трябва да се използват само върху храната

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Напоследък все по-голяма популярност добива схващането, че ако дадена съставка е екстракт от растение или идва от хладилника, е напълно безопасно да се прилага и на лицето.

Но само защото можете да поръсите канела върху кафето и десерта или да изстискате лимон във водата си, това не означава, че е полезно да ги прилагате и върху кожата.

Същевременно онлайн могат да се открият множество рецепти за различни маски, които да си приготвим вкъщи и които обещават естествена грижа за кожата.

Това обаче невинаги е от полза, като понякога може и да навреди на кожата. За да се предпазите от подобен ефект, вижте кои естествени съставки никога не бива да нанасяте върху кожата си.

1. Лимонов сок

Често се препоръчва той да се нанася директно върху кожата, като служи за тонер, помага за лечението на акне или за изсветляване на тъмни петна. Специалистите обаче са против употребата му.

Лимонът е с висока киселинност и може да промени pH на кожата, да разруши естествената ѝ бариера, да я раздразни лесно и да я направи по-чувствителна към слънчевите лъчи.

2. Майонеза

Някои хора твърдят, че нанасянето на малко майонеза може да има овлажняващ ефект върху сухата и лющеща се кожа.

Докато втриването на този хранителен продукт в кожата не е изцяло вредно, проблемът е, че може да запуши порите. Ако сте предразположени към акне, комбинацията от мазнина и яйца може да доведе до появата на пъпки.

3. Канела

Тази подправка също трябва да се запази за храните и да се държи далеч от лицето. Подобно на лимоновия сок, канелата може да промени рН на кожата, което води до нарушаване на защитната ѝ бариера. Така се стига до изпаряване на водата и наличие на дразнители.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари