IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акнето може да се предизвика и от тези навици

23 ноември 2017 12 00

Дори спалното бельо може да е причина

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Най-вероятно миете лицето си всеки ден, за да се предпазите от досадните пъпки. Оказва се обаче, че някои от ежедневните ни навици могат да са причина за поява на акне. Разпознавате ли себе си в някои от тези навици?

Докосване на лицето през цялото време

Плъзгането на ръцете по лицето може да бъде подсъзнателно поведение, което обаче уврежда кожата. По този начин може да прехвърлите бактериите от ръцете върху лицето, причинявайки акне.

Пропускате душа преди тренировка

Преди да се отправите към изхода на фитнеса, се уверете, че сте минали през банята за бърз душ. Потта се насъбира в дрехите и може лесно да запуши порите, причинявайки акне. Затова след тренировка душът е задължителен.

Приемате добавки от суроватъчен протеин

Суроватъчният протеин може да има същите ефекти върху кожата, както консумацията на прекалено много мляко. Той задейства освобождаването на инсулин от панкреаса и това може да предизвика акне.

Мобилният телефон

Някои от бактериите, които се намират на телефона, могат да увредят кожата, когато попаднат върху лицето.

Спите в замърсено спално бельо

Спалното бельо събира гъбички, бактерии, прах, акари и мъртви кожни клетки, а излагането на тях крие голям риск от развитие на акне.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари