IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Женските трикове за красота на Ива Давидова

1 декември 2017 14 40

Фолклорната изпълнителка пред Tialoto.bg

Снимки: Ара Мюзик

Снимки: Ара Мюзик

Ива Давидова е сред най-обичаните фолклорни изпълнителки. Вече 15 години тя следва своята мисия – автентичният фолклор да достигне до по-голям брой и по-млади хора. Денят на един певец не е никак лек, а когато е на сцена задължително трябва да изглежда добре. Затова и всеки полага грижи за своя външен вид. Ива Давидова представи за читателите на Tialoto.bg своите малки женски тайни за красота.

Грижата за външния вид невинаги е приятно занимание, често е досадно. Но кое ти доставя най-голямо удоволствие?

15 години съм на сцена и работата ми разбира се предполага да съм с изряден вид. Винаги с прическа и професионален грим. Честно казано това изморява и в ежедневието си предпочитам да съм без капка грим и с коса, вързана на кок. И най-важното – с удобни дрехи. Почитателите ми често могат да ме видят със спортни дрехи извън работата ми на певица. Не обичам да преигравам и в ежедневието си съм една обикновена жена. Най-голямо удоволствие ми доставя, когато правя маникюра си при моята маникюристка Ради. Често се отпускам и със страхотните масажи на моята масажистка Ани. Избрала съм ги, защото са много позитивни, ненатоварващи и посещенията ми при тях ме отпускат.

А как поддържаш фигурата си? Спортуваш ли или пък с танци?

Обичам разходките в планината. Опитвам се да се храня разделно. Когато усетя, че съм качила килограми, веднага почвам да се ограничавам. Рядко ходя на фитнес, защото ми е скучно, но разходките определено влияят добре и на настроението и на тялото ми.

Спазваш ли хранителен режим? Има ли нещо, което избягваш, но пък страшно много обичаш?

Обожавам като всяка жена шоколада. Разбира се, много ми е трудно да го ограничавам, но се старая. Тестените изделия също са ми слабост, но и тях се старая да ограничавам. С бавен метаболизъм съм и разделното хранене ми помага за този проблем. Стресът също ми влияе, но в положителна посока – да свалям килограми. Като се успокоя и качвам.

Сега на мода са суперхраните? Коя е твоята суперхрана?

Обичта. И нищо повече.

Знаем, че пиеш „жива вода“ от извора в Боснек. Разкажи ни повече за нея – кое я прави специална, на теб как ти помага?

Смята се, че тази вода е за вечна младост и потича само, когато добър човек я повика с „Идвай, водо“. Не само водата, а и самото село ми носят настроение, като отида там, все едно отново почвам да дишам. Хората са гостоприемни и дружелюбни. Отпускам се.

Кой е любимият ти козметичен продукт?

Мицеларната вода на една определена марка. Освен че е един продукт, който доста облекчава жените за по-бързото премахване на грима, много добре изчиства кожата ми. По наследство на майка ми съм с много хубава еластична кожа почти без бръчки, но след тежките сценични гримове трябва повече поддръжка. Харесвам и един крем с хиалурон и ботокс ефект, който след всички изчистващи процедури страшно ми освежава кожата.

Какво има задължително в твоята козметична чантичка?

Коректор и молив за вежди. Често и балсам или гланц за устни.

Имаш ли любима „бабина“ рецепта за разкрасяване – някаква маска, ексфолиант, нещо хидратиращо?

Харесвам една маска за лице, която не съм правила от много години. Върху филия /желателно е черен хляб/ се изцежда кисело мляко. След това с консистенцията се смесват две таблетки ситно натрошен аспирин. Налага се върху лицето и престоява около половин час до 40 минути и се измива с хладка вода. Подсушава се с мека памучна кърпа и може да се нанесе малко хидратиращ лек дневен крем. Ефектът е освен антисептичен и невероятно освежаващ кожата на лицето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари