IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За млада и сияйна кожа: Акупунктура на лицето

5 декември 2017 11 00

Процедурата подобрява и кръвообращението

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Козметичната акупунктура е древна традиционна китайска терапия, която се използва за подмладяване на кожата на лицето и тялото.

Тази процедура се извършва от сертифицирани професионалисти, които маркират определени точки по кожата и след това върху тях поставят тънки игли. По този начин организмът започва да се самолекува и да регулира естествените си функции.

Основният принцип на акупунктурата е, че в тялото има 12 основни меридиана или канали и стимулирането им с ултратънки игли насърчава свободния поток на кръвта и жизнената енергия Чи. Така се постига изцеление и баланс в ума, тялото и душата.

Козметичната акупунктура е алтернатива на козметичната хирургия, тя намалява признаците на стареене. Третира фините линии, подпухналата кожа, увисналите клепачи и кожа, торбичките под очите, двойната брадичка.

Една от целите на процедурата е стимулиране на колагена, което прави кожата сияеща. Освен че подпомага здравето ѝ, ревитализира и подмладява кожата. Също така я овлажнява, а подобреното кръвообращение я прави по-плътна, млада и еластична.

Нужни са между 3 и 12 процедури, като всяка от тях е с продължителност 90 – 120 минути.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари