Подготовката за лицето за нанасяне на грим е много важна, ако искате да имате безупречен външен вид. С нейна помощ гримът не се насъбира в бръчките и фините линии.

Всъщност базата за грим се превърна в една от най-важните стъпки в индустрията за красотата днес. Ето и кои са основните причини да нанасяте основа, преди грима.

1. Основата играе ролята на защитен слой между кожата и фон дьо тена, така че рискът от появата на пъпки или дългосрочни странични ефекти от грима е значително намален.

2. Тя уплътнява кожата и я предпазва от увреждания, които могат да причинят агресивните съставки в грима.

3. Основата прави повърхността на кожата по-гладка, така че гримът да се нанася без усилие и да бъде равномерно разпределен по лицето.

Още по темата

4. Гримът е по-дълготраен, когато е поставен върху основа. Така че, независимо дали ежедневно нанасяте грим или само за специални поводи, основата е задължителна.

5. Няколко часа след нанасянето му, фон дьо тенът е склонен да губи своя ефект. Основата за грим предотвратява това да се случи.

6. Ако кожата ви е мазна или нормална, която се омазнява през лятото, или ако се потите много, основата за грим абсорбира излишната мазнина и прави кожата блестяща за по-дълго.

7. Основата за грим намалява порите и пигментацията и освежава кожата.