Вероятно няма жена, която да не обича хубавия опушен грим, красивите извити мигли и очарователната очна линия. Ако сте прекарали повече от 30 минути в оформянето на т. нар. „котешки очи“, знаете колко е болезнено целият грим да се размаже.

Истината е, че може да допуснем някои грешки, които водят до този неприятен резултат.

1. Пропускате да нанесете основа за грим

Основата за грим върху очите е задължителна за по-дълготраен ефект на грима. Тя не само прикрива неравностите в тена на кожата, но може да служи и като база за сенките. Така те няма да се размажат през целия ден.

2. Използвате прекалено много сенки за очи наведнъж

Зацапването често е резултат от използването на много голямо количество сенки за очи. Най-добре е да се нанася по-малко количество от тях. Ако използвате прахообразни сенки за очи, трябва да премахнете излишъка от четката преди нанасяне.

Още по темата

3. Използвате мазни очни кремове и хидратиращи продукти

Течните овлажняващи масла и кремовете за очи могат да доведат до разтичане на грима. Прилагането им в областта на очите ще направи по-трудно нанасянето на грима. Най-добре е да се придържате към кремове и овлажняващи препарати през нощта и да използвате околоочен продукт на водна основа сутрин.

4. Използвате спиралата неправилно

Нанасянето на спиралата трябва да започне от средата на миглите, а не от корените им. Така ще се предотврати нейното разтичане. Можете също така да използвате водоустойчива спирала само на върха на миглите.