Поради различни фактори, като климатични промени или неправилна грижа, косата лесно може да се увреди. Ако имате бретон например, е много вероятно той да се омазнява почти ежедневно.

Добрите новини са, че има как да се преборите с това състояние и да се радвате на красив бретон. Затова на помощ идват съветите на някои специалисти.

1. Измийте бретона

Шампоанът против омазняване може да направи чудеса за любимия ви бретон. Няма нужда да миете цялата коса, ако тя все още не е мръсна, а само бретона.

2. Не използвайте балсам върху него

Тази стъпка може да го омазни още повече. Запазете балсама за останалата част от косата.

3. Придържайте се към фон дьо тен без мазнини

Това също е от значение, защото бретонът влиза в контакт и с кожата на лицето, което се отразява на състоянието му. Затова избирайте фон дьо тен на водна основа.

Още по темата

4. Не го докосвайте

Дръжте ръцете си далеч от бретона, тъй като мръсотията и потта по тях може да го замърси. Така че се уверете, че те са на безопасно разстояние от лицето и бретона.

5. Попивайте потта от челото си

Това е важно, тъй като потта ще замърси косата, когато влезе в контакт с нея.

6. Издухвайте бретона със сешоар

По този начин ще абсорбирате излишната мазнина. Въпреки че този трик няма да има ефект, когато омазняването е прекомерно, може да бъде лесен начин за временно решение на проблема, когато бретонът е леко омазнен.