IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 стъпки да запазите кожата си млада по-дълго

19 декември 2017 09 40

Внимавайте какво слагате в чинията и на лицето си

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Не изпадайте в ужас, ако забележите, че кожата ви започва да старее. Истина е, че процесът няма как да бъде спрян, но има начин да се забави. Има редица натурални решения, които могат да помогнат в този случай, сред които витамините Е и C.

Какви са съветите на експертите, за да отложите бръчките и фините линии във времето?

1. Здравословното хранене трябва да бъде основен приоритет

Храната, която консумирате, може да помогне да подмладите и подобрите здравето на кожата си. Обогатявайте менюто с много пресни плодове и зеленолистни зеленчуци.

Витамин С е отговорен за формирането на колаген и може да се открие в портокалите, лимоните, броколите. Важен за кожата е и витамин А, който можете да си набавите от морковите и богатите на антиоксиданти горски плодове.

2. Избягвайте консумацията на захар

Храните с високо съдържание на захар ускоряват стареенето на кожата и възпалителните процеси. Най-добрият начин да имате млада кожа е водата, която помага да се отмият токсините.

3. Чисти и естествени съставки

Козметиката, която прилагаме върху кожата, трябва да е достатъчно добра дори и за консумация, тъй като 60% от онова, което влиза в контакт с кожата, отива директно в кръвообращението.
Затова се стремете да избирате козметика с повече естествени съставки и по-малко химия.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари