IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мицеларна вода – магическо почистване и на чувствителна кожа

4 януари 2018 09 40

Може ли да се използва и при акне?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Премахването на грима е изморителен и досаден процес. И ако не го свършите достатъчно старателно, може да се наложи да го повтаряте. Мицеларната вода обаче позволява да направите това само с едно движение.

Популярността на този козметичен продукт нараства, но какво точно представлява той? От една страна, прилича на лосион за лице и определено е по-нежен от почистващото мляко.

Най-хубавото е, че не е необходимо лицето да се почиства след това. Тъй като няма алкохол, не изсушава кожата.

Какво представлява мицеларната вода?

Тя има вид и консистенция, какъвто и чистата вода. Състои се от миниатюрни топки от мицели или от очистващи мастни молекули, „уловени“ в мека вода. Тези мицели са привлечени от замърсяванията.

Как действа?

За да отстраните мръсотията по лицето се нуждаете само от няколко капки мицеларна вода върху памучен тампон. След това лицето може да се изплакне и с вода.

Възможно е обаче мицеларната вода да не се справи ефективно с грима по очите, най-вече със спиралата. В тези случаи може да се наложи употреба на други продукти за отстраняване на грима.

Може ли да се използва при кожа, предразположена към акне?

Мицеларната вода е по-мека от повечето козметични продукти, като сапуни и почистващи препарати за лице. Според козметични дерматолози мицеларната вода е толкова нежна, че безпроблемно може да се използва и върху кожа, която е засегната от акне, както и върху по-чувствителната кожа.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари