Премахването на грима е изморителен и досаден процес. И ако не го свършите достатъчно старателно, може да се наложи да го повтаряте. Мицеларната вода обаче позволява да направите това само с едно движение.

Популярността на този козметичен продукт нараства, но какво точно представлява той? От една страна, прилича на лосион за лице и определено е по-нежен от почистващото мляко.

Най-хубавото е, че не е необходимо лицето да се почиства след това. Тъй като няма алкохол, не изсушава кожата.

Какво представлява мицеларната вода?

Тя има вид и консистенция, какъвто и чистата вода. Състои се от миниатюрни топки от мицели или от очистващи мастни молекули, „уловени“ в мека вода. Тези мицели са привлечени от замърсяванията.

Още по темата

Как действа?

За да отстраните мръсотията по лицето се нуждаете само от няколко капки мицеларна вода върху памучен тампон. След това лицето може да се изплакне и с вода.

Възможно е обаче мицеларната вода да не се справи ефективно с грима по очите, най-вече със спиралата. В тези случаи може да се наложи употреба на други продукти за отстраняване на грима.

Може ли да се използва при кожа, предразположена към акне?

Мицеларната вода е по-мека от повечето козметични продукти, като сапуни и почистващи препарати за лице. Според козметични дерматолози мицеларната вода е толкова нежна, че безпроблемно може да се използва и върху кожа, която е засегната от акне, както и върху по-чувствителната кожа.