IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 златни правила на дългата коса

4 януари 2018 15 00

Какво не трябва да пропускаме?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Когато говорим за дълга коса, на всички ни е ясно, че тя има нужда от специална грижа и внимание.

Да се решите да оставите косата да расте си е важно решение, което, за съжаление, понякога има и своите последици.

От накъсване през заплетени краища до изтъняване, дългата коса крие много рискове.

За да избегнете всички негативи и да се радвате само и единствено на позитивите – следвайте тези топ 3 златни правила на дългата коса.

1. Сресвайте правилно

Едно от най-важните неща за дългата коса е сресването. Основна грешка е да използвате гребена или четката, докато косата е мокра, тъй като това причинява накъсване. След като подсушите с хавлиена кърпа, използвайте заглаждащ крем или спрей против заплитане. Изсушете и след това срешете, като започвате от краищата към корените, тъй като това ще спести дърпането и накъсването на косъма.

2. Не прекалявайте с миенето

Една от най-големите възможни грешки е миенето на косата всеки ден. По този начин измивате естественото омазняване на косъма, което играе ролята на защита и хидратиране. Резултатът от това е, че ще изсушите косата и след това ще ви е изключително трудно да върнете мекотата при допир. Опитайте се да ограничите миенето до 2-3 пъти в седмицата.

3. Не пропускайте балсама

Според експерти и професионални фризьори, жените с дълги коси не трябва за нищо на света да пропускат балсама при миене. Той ще поддържа косата гладка и хидратирана, което от своя страна значи по-малко възелчета от заплитане и по-малко стърчащи косъмчета.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари