През зимните месеци обикновено се тревожим за здравето на кожата и се опитваме да я предпазим от изсъхване, а често забравяме косата. Студените дни засягат косата по същия начин, както и кожата.

Това означава, че трябва да полагате по-специални грижи, като подбирате козметичните продукти в студените и сухи месеци. Ето как можете да подхраните косата си.

1. Масло преди шампоан

Отделете малко повече време и овлажнете косата си с масло, преди да нанесете шампоан. Причината е, че той може да бъде прекалено „суров“ към косата. Нанасянето на масло преди това може да създаде защитна бариера, която да гарантира, че влагата не се отделя напълно от косъма при измиване.

Използвайте върху косата хидратиращ продукт като рициново, кокосово или бадемово масло.

Още по темата

2. Използвайте хидратиращ спрей

Можете да си направите такъв спрей и вкъщи. За целта използвайте чиста вода и масло в съотношение съответно три към едно. Подходящ избор са бадемовото масло и маслото от жожоба.

Добавете две-три капки от любимото ви етерично масло и съхранявайте спрея в бутилка с помпа за пръскане. Впръскайте върху косата си и я срешете. Правете това, преди да излезете навън в студа.

3. Пара върху косата

Това е лесен метод за овлажняване на сухата и изтощена коса. Задръжте косата си за известно време над кипяща вода. По този начин се поема влагата от изпаренията. Можете също така да увиете около косата топла, влажна кърпа, която да задържите за известно време.