IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 златни правила на маслата за коса

14 януари 2018 10 30

Как да ги използваме правилно?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Идеята за перфектно мека, гладка и блестяща коса винаги блазни жените. В опитите си да я постигнат, те са склонни на чудеса и всякакви, дори и понякога странни методи.

Най-разпространеният начин обаче си остават маслата за коса, независимо дали като съставка в маски за коса или като нанасяне самостоятелно.

Дали обаче знаем как да ги прилагаме правилно, за да използваме максимално полезните ефекти? Вижте тук:

1. Затоплете

Един от най-ефектните начини е да нанесете масло по косата за терапия и след това да затоплите леко с масаж. По този начин маслата попиват по-добре по косъма и си гарантирате ефективното им действие.

2. Леко с масажа

Когато масажирате скалпа и косата, не трябва да използвате голям натиск, защото в противен случай рискувате накъсване. Същото важи и за скалпа, който особено при по-чувствителните, трябва да бъде с премерен натиск.

3. Срешете косата

Преди да започнете каквото и да е поставяне на масла, без значение дали самостоятелно или като маска, трябва да срешете косата. По този начин премахвате възелчетата и заплитанията, осигурявайки достъп от основата до краищата.

4. Масажирайте и краищата

Известно е, че краищата са най-застрашени от изсушаване и цъфтене на косъма. Никога не ги пренебрегвайте при масажи и терапии, защото те имат дори по-голяма нужда от хидратация.

5. Задръжте маслото

Добре е, когато нанасяте масла за коса, да ги задържите за по-дълго време върху косата и скалпа си. По този начин ще дадете възможност за пълно абсорбиране на необходимото количество.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари