IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 начина да прикриете бели коси

11 януари 2018 08 10

Как да се справим с тях?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Рано или късно, в живота идва един момент, в който се налага да се справим с още един проблем – побеляването на косата.

За съжаление, побеляването става бавно, но сигурно и изисква определено внимание. Появата на първите косъмчета не трябва да ви стряска, защото живеем във време, в което козметичната индустрия се е погрижила за всичко.

Ако все пак искате да се справите по лесен начин, с трикове от природата, представяме ви точно 3 изпробвани и работещи.

1. Обелки от картофи

Ако имате картофи за готвене, не бързайте да изхвърляте обелките. Най-разпространеният зеленчук, намиращ се във всяка кухня, може повече от това да служи за храна. Те съдържат голямо количество нишесте, благодарение на което обелките служат като естествен начин за оцветяване. Вземете обелките и ги сварете в 2 чаени чаши вода. Оставете сместа да изстине и облейте косата с нея. Останете така 30 минути и след това изплакнете с вода.

2. Кафе

Кафето е много успешно средство за боядисване и покриване на бели косми. Редовното му използване ще донесе значителна разлика в цвета на косата ви, правейки я по-естествена и здрава. Използвайте като смесите 2-3 с. л. кафе със 100-150 мл вода. Сварете сместа и нанесете върху косата. Изчакайте 45 минути и измийте както обикновено.

3. Амла

Този плод, богат на витамин С е известен с възстановяващите си свойства и подсилване на растежа на косата. Амла е основна съставка в много бои за коси, затова е лесен естествен начин да прикриете следите на времето. Смесете прах от амла с кокосово масло. Загрейте сместа, докато започне да ври. Оставете да изстине малко и напръскайте косата. Изчакайте 30-40 минути и след това изплакнете със студена вода.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари