Уредите за изправяне на косата, които използват въздух, набират все по-голяма популярност днес. Идеята е да заменят широко разпространените преси, които изправят косата чрез пряко нагряване с висока температура.

Уредите, които използват въздух, на практика представляват четки за коса, които имат технология за сушене. Така те осигуряват топлината, необходима за стилизирането на косата, докато тя се разресва.

Въпреки това, за да получите перфектен резултат и да избегнете грешки, имайте предвид следните съвети:

- Нанесете серум за коса, за да я защитите от топлината. Независимо от това, колко е ниска температурата, е препоръчително винаги да използвате серум или гел, който защитава от топлина, за да предпазите косата си.

- Четката обикновено се предлага заедно с прикрепваща се дръжка и може да работи като обикновен сешоар. Проверете настройките на уреда. Можете да избирате различна температура – от по-ниска до по-висока. Изберете най-ниската възможна и след това постепенно я увеличавайте.

- Използвайте този уред на чиста и естествено изсушена коса. Ще получите по-добър завършек, ако върху косата няма никакви продукти, които да я омазняват.

- Ако температурата е висока, използвайте уреда първо в краищата и след това върху скалпа. В случай че промените последователността, скалпът ще се нагрее прекалено и може да се появи чувство на парене.