IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да имате неотразима кожа с кафе?

5 февруари 2018 09 40

То облекчава и подпухналите очи

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Кафето може не само да ви събуди и зареди с енергия от сутринта, но също така съдържа и една от най-полезните съставки, които поддържат здравето на кожата.

Как кафето може да помогне да имате по-еластична и блестяща кожа.

- Ексфолиращите и изсветляващи свойства на кафето го правят популярна съставка в редица продукти за красота. Екстрактът от кофеин помага за подмладяване на кожата и ускорява възстановяването ѝ от UV-лъчите. Това се дължи най-вече на антиоксидантите в него, които са полезни и за цялостното здраве.

- Смляното кафе може да се използва за приготвяне на домашен ексфолиант (в комбинация с мед). Кафето е по-мек ексфолиант, който отстранява мъртвите кожни клетки и хидратира кожата, без да предизвиква дразнене.

- Торбичките под очите са друг често срещан проблем, който може лесно да се облекчи у дома, отново с помощта на кафето. За целта смесете кафе с малко вода, която приберете във фризера. След това сложете кубчета лед под очите, като разтривате леко областта. Това ще успокои кожата, намалявайки подпухналостта и зачервяването.

Ето и още 2 начина да имате блестяща кожа с помощта на кафето.

Ексфолиране на лицето

Смесете три лъжички от какъвто и да е вид растително масло (зехтин, бадемово масло, масло от гроздови семки) с три супени лъжици кафе и нанасяйте сместа с кръгови движения върху кожата. След това изплакнете с хладка вода.

Маска за очи

Смесете пет чаени лъжици топло смляно кафе с една чаена лъжица мед и една чаена лъжица зехтин. Трябва да се получи гладка паста. Добавете още малко мед, ако е необходимо.

Нанесете я около очите и оставете в продължение на 30 минути. Измийте с хладка вода.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари