Една от най-често срещаните причини за косопад си остава стресът, с който се срещаме всеки ден.

Кръгът на стрес и отразяването му върху косата може да бъде прекъснат с няколко прости действия, които обещават дълготраен ефект.

За да се радвате на гъста, дълга и здрава коса, ето няколко изпробвани стъпки, които ще ви позволят да не мислите повече за прическата си.

1. Алое вера

Лесен за намиране и достъпен, този лек срещу косопада прави буквално чудеса. Не само, че балансира нивата на pH на скалпа и косъма, но и прониква дълбоко в корена, засилвайки растежа. Всичко, което трябва да направите, е да втриете малко количество върху скалпа.

2. Зелен чай

Обичате чаша зелен чай? Имаме добри новини – можете да го използвате и като ефикасен начин за справяне с косопада. Вземете 3 пакетчета чай и ги поставете в 3 чаши вода, докато заври. След като изстине течността, изплакнете с нея косата.

3. Картофи

Картофите може да са сред любимите ни зеленчуци, но малко хора знаят, че са страхотен начин да се справим с косопада. Обелете 3 картофа и ги смачкайте, докато получите сок. Смесете с 1 чаена лъжичка мед и нанесете върху скалпа и косата. Оставете за 15 минути и измийте добре.