IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 уреда за красота, с които да внимавате

7 март 2018 10 00

Някои от тях вредят повече, отколкото помагат

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако сте сред жените, които не могат да излязат от вкъщи без грим и идеална прическа, трябва да сте много внимателни по отношение на оборудването, което използвате ежедневно. Причината е, че много от уредите могат да оставят неприятни последици.

Обикновеният сешоар или уредът за извиване на миглите може да изглеждат напълно безопасни, защото ги използвате всеки ден, те обаче нанасят своите вреди.

С кои уреди трябва да внимавате?

1. Преса за коса

Без значение дали е за изправяне или използвате някоя друга приставка, ежедневната употреба на тези уреди със сигурност не е в услуга на косата. Те са вредни не само за нея, но също така за кожата на челото, ушите и скалпа, тъй като има голям риск от изгаряне.

Дори и да сте наистина уверени в способностите си, препоръчително е топлината да е по-слаба, а лицето и шията да са покрити преди началото на процедурата.

2. Сешоар

Горещият въздух от сешоара нанася вреда на косата и кожата на скалпа. Освен това той отнема и естествената влага от косата.

3. Уред за извиване на мигли

Той работи на принципа на ножиците, като между двете му части се притискат миглите и по този начин се извиват. Ако го използвате невнимателно, има риск да откъснете миглите си или да нараните окото.

4. UV лампа за лак

Този бърз и лесен начин за изсушаване на лака носи повече вреди, отколкото ползи. Според данни на скорошни проучвания тези уреди излъчват лъчи, които крият риск за цялостното здраве.

Честата им употреба може да увреди ДНК на кожата и да причини преждевременно остаряване и дори рак.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари