Качественият нощен сън може да направи чудеса за вашата кожа. През целия ден тя е подложена на какво ли не – прахът, ултравиолетовите лъчи и екстремните замърсявания са твърде сурови за нея. Те влошават състоянието ѝ ден след ден и водят до преждевременно стареене. Едва през нощта кожата ви се успокоява и диша.

Ето защо е много важно да имате адекватна грижа именно вечер. Няколко жени споделят стъпките, с чиято помощ постигат красива и сияйна кожа сутрин. Оказва се, че истинският ключ към това се крие в много малки неща.

Ако смятате, че премахването на грима е обикновена процедура, която просто отстранява различните продукти от лицето ви, тогава трябва да имате предвид, че начинът, по който отстранявате грима, влияе върху кожата ви.

Препоръчително е да се избере продукт, който е на маслена основа или биококосово масло. Това помага и за овлажняване на кожата.

Видът на овлажнителя, който използвате преди лягане, осигурява степента на хидратация на кожата сутринта. Много добър ефект имат тези, които са на основата на гел. Така кожата изглежда овлажнена и мека след ставане.

Маслата за лице също набират популярност. Вечер преди лягане например е подходящо маслото от чаено дърво. Все пак трябва да изберете това, което действа най-добре на вашата кожа. Алое вера също е известно с полезните си за кожата свойства.