IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 рецепти за домашен скраб срещу целулит

30 март 2018 10 30

Идва лято, време е да подготвите кожата

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Целулитът е състояние, което засяга почти всяка жена, и се появява по различни части на тялото. Днес в търговската мрежа могат да се открият различни видове козметични продукти, които се борят със състоянието.

Ако не искате да харчите много пари за скъпа козметика и различни видове лечение срещу целулита, има и някои ефективни домашни средства, с чиято помощ може да му повлияете.

1. Скраб от кафе и авокадо

За тази рецепта са нужни 1 чаша смляно кафе, 1 чаша кафява захар, 1 зряло авокадо, което се намачква на каша и 1 чаена лъжичка. зехтин. Сложете всички съставки в купа и ги разбъркайте, докато получите хомогенна смес.

С кръгови движения нанасяйте сместа върху влажна кожа – там, където има целулит. Оставете за 15 минути и след това изплакнете със студена вода.

2. Овесени ядки и кафе

Необходими са 1/2 чаена чаша овесени ядки, 2 супени лъжици сол, 2 чаени лъжици смляно кафе, 3 – 4 капки етерично масло от розмарин и 2 – 3 капки масло от канела. Разбъркайте сместа и нанесете върху засегнатите от портокалова кожа области.

Масажирайте в продължение на 10 – 15 минути, измийте с топла вода и изплакнете с хладка. Не забравяйте да хидратирате кожата си след това.

3. Скраб от кафява захар и морска сол

Вземете 1 чаша кафява захар, 1 чаша морска сол, 2 супени лъжици зехтин или сусамово масло, 2 супени лъжици екстракт от ванилия, 2 супени лъжици прясно изцеден лимон и 2 супени лъжици мед. Всички съставки се смесват добре, за да се получи хомогенна смес.

Полученият скраб съхранявайте в херметически стъклен буркан. Нанасяйте го директно върху мокра или влажна кожа с кръгови движения. Може да направите това с пръсти, с кърпа или с гъба луфа. Оставете сместа върху кожата си около 5 минути и след това я изплакнете със студена вода.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари