IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Краставицата като естествено оръжие срещу стареенето

4 април 2018 08 40

Помага кожата да остане млада за по-дълго

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Освен че изчиства организма от токсини и предотвратява дехидратацията, краставицата може да помогне и срещу летните неволи. Добрите новини са, че този зеленчук може да бъде изключително полезен и за красотата.

- Краставиците се състоят от 95% вода. Високото съдържание на вода в тях действа като почистващо средство и изхвърля отпадъчните продукти извън системата.

- Този зеленчук е с високо съдържание на фибри, калий и магнезий. Всички тези хранителни вещества са ефективни при понижаване на кръвното налягане. Краставицата има и леки диуретични свойства, които също са от полза за регулиране на кръвното налягане.

- Успокоява кожата. Нанесете сок от краставици директно върху кожата за незабавна свежест. Съдържанието на калий и е идеално за суха кожа.

- Помага и срещу тъмни кръгове около очите. За целта всеки ден трябва да поставяте резен краставица върху очите си, който да оставите за около 10 минути. По този начин се облекчават както тъмните кръгове, така и торбичките под очите.

- Семената от краставица са богати източници на калий и витамин Е, които помагат за намаляване на бръчки, фини линии, петна и други признаци на стареене. Друг лесен начин да поддържате кожата си красива и блестяща е като редовно консумирате вода с добавени към нея краставици.

- В свежия зеленчук има и голямо количество силициев диоксид, който е от полза за грижа за ноктите и косата. Освен че заздравява ноктите, редовната консумация на краставици може да подпомогне и растежа на косата.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари