IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за косата: Как да не се наелектризира?

5 април 2018 09 20

Много е важно как я изсушавате

Снимка: Istock

Снимка: Istock

С топлото време идва не само по-доброто настроение, но и много проблеми с косата. В много случаи косата става лепкава, чуплива, мазна и наелектризирана.

Макар в повечето случаи ситуацията да е извън контрола ви, все пак има какво да направите, за да опитомите наелектризирането. Едно от най-важните неща е да избягвате основните грешки в грижата за косата.

Ето и кои са те.

- Сешоарът да бъде включен на възможно най-ниска температура, дори ако това прави процесът по-дълъг и изморителен. Така обаче щадите косата си, а за отплата тя няма да се наелектризира.

- Използвайте балсам, който няма нужда от отмиване. Тези продукти омекотяват косата и по този начин помагат всеки кичур да се разделя по-лесно. В резултат косата има по-голям блясък и стои кротко подредена.

- Изсушаване на вятър. Някои хора, които нямат достатъчно време, са склонни да изсушават косата си с помощта на силното парно в колата си. Имайте предвид, че това е най-лошото нещо, което можете да направите за косата си. По този начин не само привличате много мръсотия към нея, но тя също се начупва и се наелектризира.

- Решите косата назад. Това води до накъсване на космите и също наелектризира косата, затова е препоръчително да ограничавате този навик.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари