IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 лесни начина да се отървете от черните точки

12 април 2018 10 20

Содата за хляб също може да бъде от полза

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Черните точки са сред най-големите врагове на красотата. Те представляват пори, които са запушени с мазнина и мръсотия. За разлика от пъпките, при черните точки порите са отворени и са черни на вид.

При някои хора обаче порите са доста по-широки и съответно черните точки са по-големи. Най-често този проблем засяга тийнейджърите, но може да се наблюдава и сред възрастните.

Все пак има как да се борите ефективно с черните точки. Предлагаме някои полезни съвети.

1. Ексфолирайте със сода за хляб

Ексфолирането е сред най-важните стъпки, за да се предпазите от неприятните черни точки. Можете да използвате почистващи препарати, четки и гъби, за да почистите нежно порите, но за тази цел може да ви помогне и една съставка от кухнята.

Содата за хляб често се използва при микродермабразио – метод за ексфолиране, който може да намали до минимум появата на черни точки, ако се прави редовно.

За целта смесете сода за хляб с вода, за да се получи паста и нежно масажирайте лицето.

2. Маски от глина

Маски за лице, които да се използват за дълбоко почистване, може да помогнат за изчистването на порите, като оставят кожата по-гладка.

Абразивните пасти и глинените маски с каолин нежно ексфолират и помагат за абсорбирането на мазнината, която скоро след това ще се натрупа отново.

3. Микродермабразио

Този професионален метод за ексфолиране може много да помогне в борбата с черните точки. Дерматологът ви също така може да препоръча и химически пилинг или други процедури, които да подобрят текстурата и състоянието на кожата.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари