Добре оформените вежди са от основно значение за красотата. Промяната в тях може да промени дори и физиономията ви. Затова е важно те да подхождат на лицето ви.

За да имате красиви вежди, следвайте съветите на специалистите.

1. Оставете ги да израснат

За тази цел веждите не трябва да се пипат в продължение на шест до осем седмици. Колкото повече изчакате, толкова по-добре, защото по този начин те ще придобият естествената си форма.

2. Как да разберете каква ще е най-подходящата им форма?

За да разберете къде трябва да бъде началото на веждите ви, вземете един молив и го изправете вертикално, като го поставите по средата на съответната ноздра. След това завъртете молива по посока към ухото до външната част на ириса. Там, където се намира горната част на молива, трябва да бъде извивката на веждата.

За да намерите края ѝ, завъртете молива, докато достигне външната част на окото.

3. Успокойте кожата

За да се подготвите за скубането, специалистите препоръчват да втриете обилно количество от любимото си масло за лице.

Още по темата

Това ще омекоти кожата и космения фоликул, като по този начин ще предотврати накъсването на космите и ще облекчи чувствителността на кожата.

4. Пинцети в действие

Препоръчително е да изберете пинцетите пред коламаската при оформянето на веждите.
За да бъде процедурата най-безболезнена, издърпвайте косъмчетата в посоката на растежа им, като същевременно с това придърпвате леко кожата. Винаги използвайте естествената дневна светлина и обикновено огледало, а не увеличително.

Започнете с премахването на космите, които се намират преди вече очертаните начало и след края на веждите. След това оформете областта около извивката. За да не прекалите със старанието, отскубвайте по няколко косъмчета, след което вижте какъв е резултатът.

5. Успокойте кожата

След края на най-безболезнената част от цялата процедура, следва да успокоите раздразнената и зачервена кожа като нанесете охлаждащ гел.