„Французите казват – la noblesse oblige – потеклото задължава, ние казваме – la profession oblige! Професията ни задължава постоянно да се развиваме, да даваме най-доброто от себе си, за да бъдем достойни да се наречем творци на красота“ – с тези думи откри Артистичния форум Велина Петрова, директор дивизия „Професионални продукти“.

Общата тема беше Париж, а мотото „Да се върнем към корените на професията“, за да видим с други очи иновациите, беше тънката нишка, която обедини всички шоута – и на възпитаниците на Академия Лореал, и на техните преподаватели, и на гостуващите звезди.

По иновативен и едновременно с това парижки премерен и стилен начин бяха представени тенденциите за пролет/лято 2018-а.

Танцуващи фризьори и клиенти, лежерно настроение, много цвят и небрежен стайлинг, който да подчертава естествената красота на косата като създава усещане за френски шик – така могат да се обобщят най-горещите летни тенденции.

Новата „магия“ на марката решава един от основните проблеми на съвременната клиентка – времето, като позволява да се постигне изсветляване на косата до 6 тона, пет пъти по-бързо, ефикасно и щадящо от обикновения балеаж.

Тази година гостуващите звезди дойдоха от слънчева Испания – триото ХХL, което завладя световните сцени и за първи път представи на живо в България своето шоу Graphics, в което основата на професията – подстригването – е издигната в артистичен култ, а резултатите са по-големи от ХХL

Разбира се, най-очакваният от всички акцент, както всяка година, бяха трите шоута на „голямото трио“ от Haute Coiffure Francaise – Вени Игнатова, Волена Рангелова и Васил Атанасов, които представиха истинска висша мода, разказвайки увлекателни приказки за коса на сцената. Вени Игнатова пресъздаде своето парижко цветно усещане за лукс.

Минималистично, френско и много модерно – шоуто започна с внасянето на сцената на огромен букет от рози, от който «разцъфна» моделът, чиято коса буквално се преобрази в цветна градина под вещите ръце на Вени, в които ножицата играе като диригентска палка.

Волена Рангелова представи своята революционна Космология, чиито главни герои бяха трима модерни викинги, превърнали косата едновременно в свое оръжие и щит.

Феерия в бяло, модерно звучаща балканска музика и изненадващи, почти невероятни скулптури от коса на фона на силно въздействаща мултимедия на красива птица в клетка – винаги провокиращият и изненадващ Васил Атанасов закри форума със социално ангажирано шоу, разказващо за двойственото положение на жената в съвременния свят, вдъхновено от автентичните сватбени ритуали.

Магърдич Халваджян, специален гост на форума тази година, влезе в непозната роля и изнесе вдъхновяваща реч за силата на общността в съвременния свят.