IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без порязвания и дразнене след бръснене – следвайте тези съвети

25 април 2018 09 20

За да имате безупречна кожа

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Бръсненето е процес, който е част от ежедневието ни целогодишно. През топлата част от годината обаче не се търпят никакви недостатъци, тъй-като е особено важно кожата да бъде безупречна.

Специалисти в областта на красотата дават важни съвети за това, което да правите преди, по време на и след бръснене, за да постигнете най-добри резултати.

- Първо хидратирайте кожата, за да предотвратите порязванията и дразненето. Хидратацията омекотява косъмчетата, което позволява на бръснача да се плъзга по-лесно. Затова е препоръчително първо да се натопите под топлата вода.

- Друга важна стъпка преди да започнете бръсненето е ексфолирането. По този начин ще се отстранят замърсяванията и мъртвите кожни клетки.

- След като приключите, е много важно кожата да се овлажни, тъй като сухотата води до сърбеж.

- Изтъпеното острие на бръснача е другата причина за дразнене на кожата и появата на пъпки. Ако усетите, че той изпуска косъмчета и вече не се движи плавно по кожата, значи е време да го смените с нов.

- Краставицата има противовъзпалителни и хидратиращи свойства, освен това е с високо съдържание на витамините K и C, като и двата са известни с лечебните си свойства. Отрежете няколко парчета краставица и ги оставете в хладилника за половин час.

След това разтрийте с тях третираната кожа в продължение на 10 минути.

- Зехтинът също има противовъзпалителни свойства и помага кожата да остане гладка. Просто смесете една супена лъжица зехтин с пет капки масло от чаено дърво в купа. С помощта на памучен тампон нанесете от получената смес върху третираната област. След 15 минути отмийте с хладка вода.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари