IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

2 маски, които съживяват увредената коса

8 май 2018 12 40

Тя лесно може да върне блясъка си отново

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Вероятно няма жена, която да не иска да има гладка и блестяща коса. Поради липса на адекватни грижи обаче, тя често се уврежда. За да възвърнете силата и красотата на косата, тези маски могат да бъдат много ефективни.

Маска с яйце и зехтин

Нужните съставки са:

- 2 яйца.

- 2 с. л. семена от сминдух.

- 2 – 3 лъжици зехтин или ленено масло.

-1 с. л. кафе на прах (по избор).

- Сокът от половин лимон.

Яйцата са с богато съдържание на протеини, които почистват скалпа и го хидратират. Зехтинът и маслото от ленено семе подхранват в дълбочина и хидратират косата и скалпа. Семената от сминдух имат много добър ефект, ако страдате от пърхот.

Как да си я приготвите?

Отделете белтъка от жълтъка. За мазна коса използвайте само белтъка, но за суха и нормална коса може да се използва цялото яйце.

Разбийте яйцето. Потопете семената от сминдух във вода и ги оставете за една нощ. Смелете ги отделно и ги разбъркайте заедно с яйцата. След това прибавете маслото от ленено семе или зехтина.

Накрая добавете кафето и лимоновия сок. Масажирайте получената смес върху скалпа, по посока от корените към краищата на косата. Останете с нея за 20 минути. Изплакнете с хладка вода, като използвате мек яйчен, билков или плодов шампоан.

Маска с мед и банан

Необходимите съставки са:

- 1 зрял банан.

- 1 с. л. мед.

- Сокът от половин лайм.

Бананът съдържа витамини и минерали, които подхранват косата. Медът е отлично хидратиращо средство и допълва полезните свойства на банана, като в крайна сметка косата се подхранва, омекотява и овлажнява.

Как се приготвя маската?

Смачкайте банана и го блендирайте. Добавете към него сокът от половин лайм и една лъжица мед. Тази смес е изключително полезна за боядисана, суха и увредена коса. След 30 минути отмийте маската с шампоан и топла вода.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари