IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Атакувайте бръчките с хранителния режим

14 май 2018 11 10

Какво трябва да промените в диетата?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ключът към това да остаряваме красиви и с по-малко бръчки не е голяма тайна – крие се в здравословното хранене. Затова, вместо да прибягвате към ботокс и други разкрасителни процедури, по-добре е да направите някои промени в хранителния режим.

Какво предлагат специалистите в областта?

- Включете храни в диетата, богати на витамини като рибофлавин, ниацин и цианокобаламин. Изключете храните с лошо качество, които причиняват възпаление и в крайна сметка се отразяват негативно и на кожата.

- Хидратирайте организма, за да може да се изчиства от токсините.

- При висока консумация на преработени въглехидрати и захар, се уврежда колагенът в кожата. Полезни в това отношение са плодовете и зеленчуците.

- Пържените храни допринасят за развитието на възпалителни процеси. За да се преборите с тях, следва да се насочите отново към плодове и зеленчуци, както и към пълнозърнести и нискомаслени продукти.

- Един от начините да ограничите появата на бръчки е като консумирате храни, които имат високо съдържание на различни витамини, като морковите.

- Бадемите и орехите са богати на витамин Е и помагат в борбата с кожни проблеми.

- Зеленият чай е известен със своите мощни антиоксиданти, които също предпазват кожата от увреждане.

- В киселото мляко могат да се открият пробиотици, които подхранват кожата отвътре и отвън.

- Всички горски плодове съдържат здравословни антиоксиданти. Те унищожават свободните радикали, увреждащи ДНК и клетките, което в крайна сметка причинява преждевременно остаряване.

- Най-добре е алкохолът да се избягва, тъй като той допринася за създаването на свободни радикали.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари