IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вечерни грижи за млада кожа

21 май 2018 09 40

В никакъв случай не лягайте с грим

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Освен балансираният и здравословен хранителен режим, правилната грижа за лицето е много важна, за да се радвате на красива, млада и блестяща кожа.

Експерти в областта на красотата дават своите съвети по отношение на грижите, които да полагате вечер.

1. Почистване

Лягането с грим е най-лошото нещо, което можете да причините на кожата си. Това води до натрупване на вредни съставки и запушване на порите. Намалява се способността на кожата да абсорбира хранителните вещества.

Уверете се, че използвате нежно почистващо средство, за да премахнете грима, като мицеларна вода. Ако е нужно, използвайте и друго почистващо средство.

Макар идеята за почистване на лицето с рициново масло да изглежда непривлекателна, този метод не само може да премахне мръсотията от порите и да прочисти лицето, но има и противовъзпалителни свойства.

2. Тонизиране на кожата

Това помага на порите да се свият, балансира се pH на кожата и се отстраняват остатъците от замърсявания и грим. Тонизирането допълнително подхранва и хидратира кожата на лицето, като я прави гъвкава и я освежава.

Розовата вода е подходяща за тези цели, а с ароматните си съставки и нейната универсалност е подходяща за всички видове кожа.

3. Серум против стареене

Обръщайте по-специално внимание на проблемните области, като използвате серуми против стареене, тъй като те подхранват кожата и възстановяват естествения ѝ блясък и младежки вид.

Полифенолите, каротеноидите и флавоноидите, които могат да се открият в тези серуми, забавят процеса на стареене на кожата. След като го нанесете, оставете кожата да абсорбира серума напълно.

4. Масаж с нощен крем

Нанесете го по челото, по носа, бузите, брадичката, врата и в областта на деколтето. Внимателно масажирайте крема с кръгови движения, като използвате върховете на пръстите си.

Това помага за равномерно хидратиране на лицето, подобрява кръвообращението и намалява подпухналостта.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари