IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 упражнения, които изглаждат лицето

23 май 2018 08 40

Фейсбилдингът се бори срещу бръчките

Снимка: Istock

Снимка: Istock

„Фейсбилдингът“ или гимнастиката на лицето прави кожата по-еластична и се бори срещу бръчките и фините линии. Подобни упражнения също така подобряват кръвообращението, премахват подпухналостта и правят чертите на лицето по изразителни.

Специалисти провеждат 20-седмичен експеримент, в който участие взимат 16 жени на възраст между 40 и 65 години. През този период всички участнички правят упражнения за мускулите на челото, веждите, очите, устата и врата.

Установява се, че такива упражнения действително подобряват кожата на лицето и ограничават видимите признаци на стареене.

Предлагаме ви някои от тях. Всяко упражнение трябва да се изпълнява поне по 10 пъти, като за добри резултати трябва да сте упорити и последователни.

Упражнение 1

Това движение повишава тонуса на мускулите в областта на челото.

За да го изпълните, поставете пръсти върху челото си, след което повдигайте и понижавайте веждите с помощта на пръстите си. Уверете се, че не са се образували бръчки по челото ви, докато изпълнявате упражнението.

Упражнение 2

То ви помага да се борите с бръчките около очите.

Поместете очи от ляво надясно, от дясно наляво, след това от горе надолу и от долу нагоре. Само очите ви трябва да се движат, без челюстта.

Упражнение 3

С него лесно можете да елиминирате назолабиалните гънки.

Направете устата си така, сякаш ще изговорите буквата „О“. Може дори да произнесете звука и на глас.

Упражнение 4

Това упражнение тонизира бузите и скулите.

Стиснете устни, след което поставете два пръста в двата ъгъла на устните и леко притиснете. Дръпнете ъглите на устните към ушите, подобно на усмивка и след това ги върнете в начална позиция. Това е едно повторение.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари