IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за лице с кокосово олио – кои са предимствата й?

28 май 2018 12 40

Има антибактериален ефект

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Грижата за кожата е важна част от ежедневието ни през всеки сезон. Времето навън става все по-хубаво, а с това се увеличава и количеството на вредните слънчеви лъчи. Ако искаме да подготвим лицето за лятото и да го предпазим от изгаряне, трябва внимателно да подберем козметиката, която ще ползваме през топлите месеци. За предпочитане е тя да бъде с повече натурални съставки, за да не дразни кожата.

Маските за лице са едно от нещата, които много хора пренебрегват. Ако имате суха и бледа кожа, пигментация и бръчки, може да си купите, или направите в домашни условия, маска с кокосово олио. Тя помага при петна по кожата, гони акнето и намалява възпалението в кожните клетки.
Олиото от кокос съдържа витамин Е и полифеноли, които се смятат за антиоксиданти. Те неутрализират свободните радикали, които атакуват здравите кожни клетки. Маската с този биопродукт може да сведе до минимум проблемите по кожата, да я направи по-млада и сияеща.

Едно от най-големите предимства на маската с кокосово олио е, че притежава мощен антибактериален и противогъбичен ефект. При хората, чиято кожа е предразположена към акне, това козметично средство върши чудеса – премахва замърсяванията, най-вече токсините, които навлизат в дълбочина.

Кожата ни губи своята еластичност с годините, появяват се бръчки и фини линии. Кокосовото олио стимулира производството на колаген, който има важна роля в процеса на изглаждане и стягане на кожата.

Тъй като постоянно е открито, лицето е онази част от тялото, която най-често е изложена на вредното влияние на околната среда. Мръсният въздух предизвиква възпаление, пъпки и дразнене. Маската с кокосово олио е подходяща при подобни проблеми, защото има противовъзпалителен ефект.

Витамините и антиоксидантите в олиото стимулират производството на нови клетки. То се използва и за ексфолиране на кожата, което премахва мъртвите клетки и прави лицето по-свежо.

Как да си направите различни маски вкъщи?

С лимон и кисело мляко

Смесват се 1 лъжица кокосово олио, 1 лъжица лимонов сок и 2 лъжици кисело мляко. Лицето се намазва с кашата и се оставя да постои за около 15 минути, след което се измива с хладка вода.

Със сода за хляб

Една лъжица кокосово олио се смесва със същото количество сода. Сместа се нанася с кръгови движения върху раздразнените части на лицето. След около 5 минути кожата се измива със студена вода.

С мед

Две лъжици мед се смесват със същото количество прясно изцеден сок от лимон, една лъжица кокосово олио и лъжица и половина зелен чай. Нанесете течността върху лицето с апликатор. Измийте след около 15 минути.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари