IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 важни условия в грижата за ноктите

29 май 2018 09 40

Никога не изстъргвайте лака от ноктите

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато става дума за грижа за ноктите, посещаването на маникюрист не е единственият начин те да са поддържани и красиви. Всъщност е нужно да полагате ежедневни грижи за тях.

За тази цел ще ви представим някои основни насоки, с чиято помощ ще се радвате на красиви нокти.

1. Поддържайте ноктите си сухи и чисти

Всички проблеми започват с микроби и бактерии. Трябва да сте сигурни, че те нямат възможност да се размножават. Почиствайте редовно ноктите и се уверете, че ги изсушавате добре. Това предпазва и от натрупването на мръсотия и бактерии под ноктите.

Не бива обаче и да прекалявате. Когато топите ноктите във вода прекалено дълго, има риск те да станат чупливи.

2. Спрете да гризете ноктите

Този вреден навик причинява много щети. Освен че ноктите не изглеждат никак добре, контактът със слюнката ги прави меки и чупливи. Вреди също така и на кожичките.

Поставянето на пръстите в устата пренася микроби и мръсотия.

3. Не забравяйте кожичките

Те са изключително деликатни и лесно се разкъсват. Адекватната грижа за тях е много важна. Ако имате разкъсана кожичка, внимателно изрежете, за да не се закачи някъде и да причини нараняване и болка. Не гризете и не издърпвайте кожичките.

Уверете се, че добре ги овлажнявате – нанесете кокосово или бадемово масло върху тях и масажирайте внимателно, за да ги подхранвате.

4. Никога не изстъргвайте лака за нокти

Това е най-лошото нещо, което можете да направите с ноктите си, тъй като надрасква повърхността им и я прави груба. Това също така премахва най-горния слой на ноктите ви.

За да предотвратите лакът за нокти сам да се отлепи, трябва да нанесете два по-тънки слоя от него, вместо един по-плътен.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари