IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 трика за по-качествен и бърз грим

30 май 2018 10 40

За жените, за които гримирането е закон

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Носенето на грим всеки ден е важно за много жени, тъй като им помага да изглеждат подготвени и уверени. Това обаче не означава, че цялата процедура е лесна или пък е полезна за кожата.

Ако сте сред жените, които не могат да напуснат дома си без грим, е важно да се грижите добре за кожата си, за да може да я предпазите. Бързината, с която нанасяте грима, също не е за пренебрегване.

Предлагаме ви няколко трика, с които ще поставяте грима без усилия и той ще изглежда шик и едновременно с това ще предпазите кожата си.

1. Кожата е на първо място

Без значение колко бързате или колко сте изморени, не бива да пропускате почистването и хидратирането на кожата.

Трябва добре да я подготвите, така че гримът да не изглежда мазен или неравен. Уверете се, че използвате продукти, които в по-голямата си част съдържат естествени съставки.

2. Ексфолирайте устните

Дори цялостният грим да е идеален, напуканите устни, върху които е нанесено червило, може да са доста неприятна гледка.

Затова трябва да ги ексфолирате, като това може да направите дори и само с четката за зъби. Добра идея е и да спите с балсам за устни. Може да го нанесете също така и преди червилото.

3. Използвайте правилните четки за грим

Добра идея е да инвестирате в качествени четки. Така ще съкратите времето за гримиране и ще се подобри качеството на целия процес.

4. Не забравяйте клепачите

Много жени са склонни да забравят клепачите си, когато нанасят основа за грим или коректор. Това обаче може да направи кожата неравна.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари