IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 свежи маски с алое за безупречна кожа

15 юни 2018 11 40

За по-добра хидратация

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Алое вера е растение с лечебни свойства, с което ще имате безупречна кожа през лятото. Голям процент от гела в месестите му листа е вода, а през този сезон дехидратацията е основен проблем. Витамини, минерали, както и други хранителни вещества в растението, са много полезни.

Гелът от алое вера помага при слънчево изгаряне, леки рани, зачервяване след ухапване на насекоми, охлузвания, предпазва от образуването на белези. Препоръчва се при хора с много чувствителна кожа.

Много козметични продукти съдържат алое вера, но в тях има голям процент химия. Затова ги оставете за малко настрани и пробвайте няколко свежи маски, които може да си приготвите в домашни условия.

1. Алое Вера и краставица

Подходяща е за хора със суха и загрубяла кожа. Гелът от едно листо се смесва с няколко парченца краставица, които предварително са настъргани или пасирани. Към тях се добавят няколко капки лимонов сок. Лицето или други участъци от тялото, се почистват добре, после се нанася места и след 20 минути се изплаква с вода. Кожата става по-мека, гладка и хидратирана.

2. Алое Вера, мед и банан

Използва се за овлажняване на кожата през лятото, но трябва да се внимава с нея, защото може допълнително да я омазни. Гелът от алое вера, медът и бананите се смесват добре и с масажни движения се нанасят на лицето. След около 15 минути всичко се изплаква с хладка вода. Бананът, алоето и медът не само ще овлажнят кожата, но и ще я изсветлят.

3. Алое Вера и зехтин

Ако имате изключително суха кожа, този вариант е най-подходящ за вас. Всичко, което трябва да направите, е да добавите малко зехтин в гела от алое вера и да го разбъркате добре. Нанесете върху кожата си преди лягане и на сутринта измийте. Може да си правите маската по 2 пъти седмично.

4. Алое Вера, бадемово масло и розова вода

Маската се използва при мазна кожа. Вземете малко гел от лековитото растение, няколко капки бадемово масло и същото количество розова вода. Разбъркайте добре и нанесете по лицето и други части на тялото. След 15 минути измийте с вода. Розовата вода успокоява кожата след излагането ѝ на вредните слънчеви лъчи, а бадемовото масло и алоето поддържат влажността в кожните клетки и намаляват производството на себум.

5. Алое Вера и кисело мляко

Тази комбинация се използва за намазване на кожата след плаж. 1-2 лъжици мляко се смесва със същото количество гел от алое вера. Сместа се нанася върху кожата и се отмива след като изсъхне. Тя ще намали топлината и зачервяването по кожата и ще я хидратира.

Ако все още не използвате толкова често алое вера за ежедневната грижа за кожата, не търсете гел по магазините, а си купете растението за отглеждане вкъщи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари