IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за кожата – защо да ядете повече нар?

4 юли 2018 08 20

Кои са ползите му?

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Нарът е използван за лечението на различни кожни състояния от много години. Той е пълен с витамин С, калций, желязо, магнезий, които подсилват имунитета и се грижат за здравето на сърцето, но знаехте ли, че изчиства тена на лицето?

Плодът е богат на мастни киселини и антиоксиданти, включително катехини и флавоноиди, които правят чудеса с кожата, независимо от нейния вид.

Кои са ползите на нара за кожата?

Хидратира

Маслото от семена на нар е идеалното средство за хидратация на кожата. Съдържа пуникова киселина (основната мастна киселина в маслото), както и малки количества олеинова киселина (мононенаситена мастна киселина), които задържат влагата в кожата. Може да потърсите козметика, която съдържа маслото от нар или да си го купите натурално, като ги ползвате за овлажняване и омекотяване на кожата сутрин и вечер.

Придава гладкост

В плода има огромно количество витамин С. Обикновено в един нар има около 50% от препоръчителния дневен прием на витамина. Той се яде при псориазис, екзема и раздразнена кожа, защото я изглажда и омекотява.

Носи и блясък

Маслото от нар стимулира работата на клетките, които се намират в най-външния слой на кожата. Те се регенерират по-лесно и акнето, тъмните петна и други несъвършенства намаляват. Лицето е гладко и блестящо.

Подобрява еластичността

Антиоксидантите, намиращи се в екстракта от нар, заедно с минералите, мастните киселини и витамините, стимулират производството на колаген в кожата, който подобрява нейната еластичност. Протеинът е жизненоважен за по-младия ѝ и жизнен вид.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари