IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да почистите четките за грим

6 юли 2018 06 40

Колко редовно го правите?

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Ако се храните здравословно, пиете достатъчно вода, правите редовно упражнения, почиствате и хидратирате лицето си, но въпреки това по него продължават да излизат пъпки, значи проблемът се корени другаде. Докато се чудите каква е причината, помислете колко често използвате грим и поддържате ли четките си чисти. Четките за грим, гъбичките в пудрата за лице, както и апликаторите в сенките за очи, са идеалното място за развитието на бактерии. Те задържат в себе си мъртви клетки, мазнини и токсини. Когато се използват върху кожата всекидневно, тези аксесоари са основната причина за акне, инфекции и възпаление.

Ако си купувате и използвате често гримове, но не почиствате четките, извадете ги и погледнете колко мръсотия се е натрупала по тях. Те трябва да се почистват поне 2 пъти месечно, а апликаторите е наложително да се заменят с нови.

Ето няколко домашни средства, с които бързо и лесно да почистите четките за грим:

1. С обикновен сапун – пуснете топлата вода на чешмата и намокрете хубаво четката. После я натъркайте с обикновен сапун за ръце, по възможност с по-натурални съставки, като внимавате да не оскубете косъмчетата. После изплакнете добре и оставете четката да изсъхне върху хавлиена кърпа.

2. С течен сапун – мръсотията по четката ще падне по-лесно, ако я намокрите, намажете с течен сапун и я оставите да покисне така в чаша с хладка вода. Същото направете и с гъбичката от пудрата за лице. След това ги измийте и оставете да изсъхнат на открито.

3. С ябълков оцет и течен сапун – тази комбинация премахва бактериите по по-замърсените аксесоари за грим. Четките и гъбичките могат да се накиснат в сместа и след около 10-15 минути да се измият обилно с вода.

4. С кислородна вода и бебешко олио – друга магическа смес, с която четките ви ще станат като нови. Олиото може да омазни четките и гъбичките за грим, но ги измийте с гореща вода и ги подсушете добре с хавлиена кърпа преди да ги оставите да изсъхнат.

5. С кокосово масло и течен сапун – тази комбинация премахва токсините и бактериите от аксесоарите. Маслото помага за грижа за косата, кожата, използва се в различни здравословни рецепти. То има антибактериални свойства. Най-добре е да добавите към него течен сапун без сулфати и парабени. Оставете четките в сместа за известно време, след което ги изплакнете с по-гореща вода, за да не остане мазнина по тях.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари