IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сандалово дърво – кои са предимствата му за кожата?

25 юли 2018 12 20

Помага при проблемно акне

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Проблеми като пъпки, тъмни петна по кожата и възпаление са често срещани през лятото. Тогава тялото се поти повече и по-голяма част от него е открита и подложено на вредното влияние на околната среда. Най-добрият начин да имате здрава и хубава кожа, е да спите поне по 8 часа на денонощие, да пиете много вода и да се храните здравословно. Но възможно ли е това в забързаното ни ежедневие?

Ежедневната грижа за кожата с натурални средства е много по-добра отколкото тази с козметиката, основаваща се на различни химии. Сандаловото дърво, например, се препоръчва от специалистите по аюрведа, като ефективно средство за справяне с несъвършенствата. Етеричното масло, което се извлича от него, е подходящо и за лечение на някои заболявания на кожата.

Кои са най-големите ползи от маслото от сандалово дърво?

Защитава кожата от слънцето

Мазането на кожата с масло от сандалово дърво я предпазва от вредните слънчеви лъчи, също така може да я успокои при изгаряне. Това се дължи на охлаждащия му ефект, който имат голяма част от продуктите, препоръчвани за използване след излагане на слънце.

Има противовъзпалителни свойства

Биопродуктът помага при парене, причинено от акне или изгарянето на кожата от слънцето. Етерично масло от сандалово дърво може успешно да се използва при ухапвания от насекоми или други рани по кожата.

Действа като антисептик

Етеричното масло предотвратява образуването на акне и рани. Излагането на лицето на прах и мръсотия може да причини появата на бактерии в клетките, което може да доведе до кожни проблеми. Ако кожата вече е възпалена, може да се намаже с прах от сандалово дърво, смесено с малко кисело мляко или мед.

Има стягащо действие

Сандаловото дърво причинява коагулация на кожните протеини, като допълнително предпазва кожата от появата на пъпки, алергии и други. Това води до образуването на леки контракции в меките тъкани на кожата и стягане на порите. Това е причината много козметични компании да използват сандаловото дърво като съставка за продукти за лице.

Помага при мазна кожа

Прахът или маслото от сандалово дърво не могат да премахнат омазняването на 100%, но все пак имат временен ефект. Можете да смесите малко прах от сандалово дърво с няколко капки розова вода и да го нанесете върху лицето. Оставете го така половин час, след това измийте със студена вода. Тази маска може да се прави по 2-3 пъти седмично, за да намали излишния себум.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари