IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да заздравим ноктите?

26 юли 2018 05 00

Няколко практични съвета

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Не е нужно редовно да посещаваме козметични салони, за да имаме красиви нокти. Комбинацията от добре балансирана диета, правилен режим за красота и добра лична хигиена могат да ни помогнат в грижата за ноктите без употребата на вредни химикали.

Ето няколко съвета за заздравяване на ноктите:

1. Използвайте овлажнител

Когато използвате лосион или крем за ръцете си, не пропускайте да намажете кожичките и ноктите. Честото миене на ръцете или използването на дезинфектанти за ръце може бързо да изсуши кожата и около ноктите, така че се опитвайте да ги овлажнявате след всяко измиване, ако е възможно. Кокосовото масло е отлично полезно средство за ноктите.

2. Внимавайте с кожичките около ноктите

Избягвайте да изрязвате кожичките около ноктите си. Те са предназначени да служат като бариера за бактериите и отстраняването им може да доведе до болезнени инфекции. Можете да пробвате с избутването им и да отрежете само мъртвата кожа.

3. Избягвайте използването на груб лак

Лакът за нокти обикновено съдържа много токсични химикали. За щастие има компании, които произвеждат лакове, които не съдържат толкова вредни химикали. Затова не забравяйте да четете внимателно етикета. Подходяща опция са водните лакове, които не траят толкова дълго, но са по-безопасни.

4. Заздравител вместо лак

Той не е толкова привлекателен като цветните лакове, но заздравява ноктите, благодарение на метионина, който стимулира производството на кератин. Освен това помага при склонни към чупене нокти.

Още по темата можете да прочетете в puls.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари