Дори и да няма истинско лято, много хора са на море, басейн или са предвидили почивката си до края на септември. Но преди обличането на банските са нужни няколко приготовления. Освен избора на слънцезащитен крем, премахването на нежеланите косми също е от значение, особено за жените, които искат да са неотразими на плажа.

Докато космите под мишниците се премахват лесно, тези на интимната зона са по-трудни за отстраняване, защото там кожата е по-чувствителна. Ако използвате коламаска, например, това е мястото по тялото, на което ще усетите най-силна болка. За епилатор да не говорим, защото той по-трудно достига до някои участъци и може да нарани кожата.

За да не ви се налага да бръснете бикини зоната всеки ден, може да изпробвате бразилската коламаска, която е малко по-различна от обикновената. За целта кожата се намазва с подходящ крем, за да може сместа да не се залепи за интимната зона. След това се нанася самата смес, слагат се ленти и се издърпват в посока, обратна на растежа на космите.

Кои са предимствата на бразилската коламаска?

Докато стандартната коламаска с восък ще остави някои косъмчета по кожата, бразилската отстранява абсолютно всички. Освен това с нея израстването на нови косми може да се забави до 3 седмици, което означава, че няма да ви се налага да се бръснете или епилирате по време на лятната почивка.

Обикновената коламаска или епилирането правят космите по-гъсти, а при бразилската е точно обратното – те изтъняват.

Когато започнете да прилагате тази коламаска редовно, ще видите, че космите ви ще започнат да растат по различен начин. Това е така, защото тази коламаска прави космите по-тънки и по-слаби. Което означава, че при всяка следваща процедура ще отстранявате все по-малко и по-тънки косми. Така болката няма да бъде толкова голяма, колкото преди.

Още по темата

Процедурата е доста по-безболезнена, но само ако преди нея охладите кожата със специален охлаждащ или обезболяващ спрей.

Има ли недостатъци?

За да си направите бразилска коламаска, е необходимо да оставите космите по интимните части да растат поне 3 седмици – нещо, което притеснява много жени, които са свикнали да ги поддържат съвсем гладки. От друга страна по-честото премахване на окосмяването в тази част на тялото носи риск от появата на враснали косми, инфекции и образуване на пъпки. Причината е, че така намаляват естествените мазнини в кожните клетки, които предпазват от бактерии.

Не на последно място е важно да знаете, че няма как да не ви боли, затова не отивайте на козметик, ако не умеете да търпите (за предпочитане е да не пробвате сами в домашни условия). Ако не сте сигурни дали ще издържите докрай, опитайте първо с частична коламаска (окосмяването се премахва по слабините, срамните устни и дупето).

Ако след края на коламаската кожата се зачерви, започне да се подува, усещате силно парене, а по-късно забележите и гнойни пъпки по нея, посетете дерматолог.