Американската актриса Рийз Уидърспун е далеч от времето, което влиза в категорията „възрастна“. Тя е само на 42, но няма как да не признаем, че изглежда много по-млада от годините си. Звездата от „Професия блондинка“ твърди, че няма специални тайни и формули за красота и за всичко благодари за отличните си гени.

Да запазиш перфектната форма след раждането на три деца и да се говори само за гени обаче е малко преувеличено.

Какви са хитростите на Рийз?

След последното раждане тя прибягна до помощта на известния треньор Харви Пастернак, чиито услуги се използват от много холивудски красавици. Но актрисата подходи към тренировките без фанатизъм – сутрешен джогинг и половинчасови тренировки без тежести. Както Рийз признава, тялото ѝ се е променило – стрии и целулит се появяват. Но пък с чувство за хумор заявява, че няма да се застреля заради несъвършенствата.

Вместо това предпочита да се наслаждава на живота и майчинството, а също така леко промени стила – роклите станаха малко по-дълги, но и по-елегантни.

Засега Рийз Уидърспун не прибягва до услугите на пластичните хирурзи, но пък не ги отрича. Признава, че си е слагала ботокс.

Когато температурите са високи задължително пази кожата си със слънцезащитни кремове.

За добрата си форма разчита на правилна диета, отхвърляне на лошите навици, йога. Тези навици тя се опитва да внушава и на 17-годишната си дъщеря Ава, която също вече можем да видим по червените килими.